Неколку скопски општини денес ќе останат без електрична енергија

Заради технички зафати во дистрибутивната електромрежа, денес од 9 до 11.30 часот без електрична енергија ќе останат корисници од  ул. „Алекса Демниевски“, подулици: 1, 3, 5, 7 и 9, и делови од улиците „Мајски манифест“ и „Ѓуро Салај“ во општина Ѓорче Петров.

Како што соопшти РЦУК, од 9 до 12.30 часот струја ќе немаат и дел од ул. „Козле“ во општина Карпош, од 9 до 14 часот – дел од ул. „Знеполе“ во општина Ѓорче Петров.

Во истиот период (од 9 до 14 часот) и делови од улиците „Штросмаерова“, „Вера Циривири“, „Никола Вукмировиќ“, „Ѓорче Петров“ во општина Ѓорче Петров, ул. „Хо Ши Мин“ од бр. 100 до бр. 130 во општина Бутел.

Од 12 до 14 часот без електрична енергија ќе бидат и корисници од ул. „Партениј Зогравски“ бр. 74а и бр.35б. во општина Центар, а од 12 до 14.45 часот и од ул.„Алекса Демниевски“ подулици: 11, 13, 15, 17, 19, 21 и 23 во Ѓорче Петров.