Неколку мудрости за тешките денови: Животот е прекраток за да се будиш тажен!

На некои луѓе ти си им сѐ!

Твојата насмевка може да ги усреќи дури и оние на кои не им се допаѓаш.

Секоја вечер, некој  мисли на тебе пред да заспие.

Многу често, причината поради којашто некој не може да те поднесе е фактот дека едноставно сака да биде како тебе.

Постојат најмалку 13 луѓе кои те сакаат на свој начин.

Животот е прекраток за да се будиш тажен.

Сакај ги луѓето кои се однесуваат исправно кон тебе, заборави ги оние кои не го прават тоа и верувај дека сѐ се случува со одредена причина.

Дури и кога ја правиш најголемата грешка во животот, со тоа сепак доаѓа и нешто убаво. Запомнете дека сѐ што доаѓа во вашиот живот се случува за ваше добро. Верувајте во тоа!

Кога мислиш дека животот ти го свртил грбот, погледни го од друг агол.

Секогаш имај на ум: Кога животот ќе ти даде шанса – земи ја! Ако оваа шанса ќе го смени целиот ваш живот – дозволи да ти се случи!

Никој не рече дека ќе биде лесно, само ни ветија дека ќе вреди!

Сфатете дека никој од нас не може баш секој ден да биде инспириран. Сите се исцрпуваме. Сите се разочаруваме. Сите се уморуваме. Факт е дека ако сте на работ на силите воопшто не значи дека ќе стоите во место.

Кога сте уморни, движете се полека. Движете се мирно, без брзање. Но, не запирајте.