Некогаш беше омилено место на скопјани: Се сеќавате ли на скопското лизгалиште?

-Моите деца на оваа место уживаа, сега им раскажуваат на своите внуци, лизгалките се уште ги чувам, вели една, скопјанка.

Овие фотографии од старо Скопје повозрасните ќе ги наврати во минатото и ќе им пробуди спомени, а помладите ќе можат да видат како некогаш изгледаше градско лизгалиште под Кале.

Се сеќавам се делеа гратиси низ училиште, се договарав со своите другарки. Ќе си изнајмиме лизгалки и ќе си купиме чај...прекрасно беше, раскажува Ана.

cheap nike free run 5.0