11. Април(Понеделник)
Македонски Народен Театар:
ТанцФест: Национална Опера и Балет Измир-20:00ч.
Драмски Театар:
Свадбата на Фигаро(режија:Леван Цуладзе)-20:00ч.

12. Април (Вторник)
Театар Комедија:
ИТФ Лица без маски-„Рефлексии“(32 физички театар Таганрог-Русија) 20:00 ч.
Македонска опера и балет:
„Набуко“ опера на Џузепе Верди (диригент:Иван Еминовиќ, режија: Огњан Драганов) 20:00ч.
Скопски Саем:
Саем на книгата, образование и кариера и туризам 10:00ч.
Драмски Театар:
„Арсеник и стари тантели“-Албански театар 20:00ч.

13. Април (Среда)
Театар Комедија:
„Име“ театарска претстава 20:00ч.
Јавна Соба(Public Room):
Детска работилница: „Играме, учиме и креираме“ 17:30ч.
Драмски Театар:
„Слуга на двајца господари“-Турски театар 20:00ч.
Македонски Народен Театар:
„Свадбата на Фигаро“(режија:Леван Цуладзе) 20:00ч.
„Љубовници“ театарска претстава-мала сцена 21:00ч.

14. Април (Четврток)
Театар Комедија:
„За секого има по една“ театарска претстава 20:00ч.
Кафе-бар Љубов:
Афтерворк љубовен базар бр.13 17:00ч.
МКЦ:
Koop Oscar Orchestra 21:00 ч.
Драмски Театар:
„Солун-град на духови“ гостување на театарот на навигаторот Цветко 20:00 ч.
Македонски Народен Театар:
„Сомнително Лице“ театарска претстава 20:00 ч.

15. Април (Петок)
Театар Комедија:
„Господарот на Кукавицата“ 20:00ч.(гостување во Драмски Театар)
Скопски Саем:
(Дебата)Студентите прашуваат: Дали дома ни е сеуште дома? 13:00ч.
МКЦ:
Концерт на ФИН Проект 20:00ч.
Македонски Народен Театар:
Премиера на театарска претстава „Животот е прекрасен“ 20:00ч.
Кино Култура:
МакеДокс кино викенд-„Синема комунисто“ 20:00ч.

16. Април(Сабота)
Театар Комедија:
„Случајот Хармс“ театарска претстава 20:00ч.
Јавна Соба(Public Room):
Детска работилница-„Играме, учиме, креираме“ 10:00 ч.
Драмски Театар:
„Македонска приказна“-Театар за деца и младинци 12:30ч.
СЦ Борис Трајковски:
„Ник Вујичиќ во Скопје“ предавање/хуманитарен настан 20:00ч.
Македонски Народен Театар:
„Животот е прекрасен“ 20:00ч.
Македонска Опера и Балет:
„Лебедово езеро“ П.И.Чајковски(диригент:Бисера Чадловск, кореограф:Виктор Јеременко) 20:00ч.
МКЦ:
„Atheist Rap-Punk iz doba Juge“ концерт 21:30ч.
Кино Култура:
МакеДокс кино викенд-„Опасни дела“ 20:00ч.

17. Април (Недела)
Драмски Театар:
Забава со Драмски театар-Градски Парк, Школка 11:00ч.
Македонски Народен Театар:
„Чикаго“ театарска претстава 20:00ч.

Наскоро комплетна програма на забави и свирки за наредниот викенд...