05.04 Вторник
18:30 ч. Проекција на филмот „DieWelle“ во организација на младинската организација „Мугра“.
Младински Клуб-Ул.Македонија бр.31.
19:00 ч. Изложба:HUNGARIAN ROMA PAINTERS (1969-2009)
Јавна Соба-ул.50 Дивизија бр.22

06.04. Среда
20:00 ч. Претстава: „Стјуардеси“
Театар Комедија
21:00 ч. Вечер посветена на Johnny Cash
Magor book cafe-бул.Партизански одреди бр.21

07.04 Четврток
19:00ч. Филозофски Филмски Фестивал 2016
Кинотека на Македонија-ул.Никола Русински бр.1
(настанот трае до 9ти април)
20:00 ч. Претстава: „Случајот Хармс“
Театар Комедија

08.04. Петок
17:00 ч. Промоција на роман: „Исповеди на еден психотичен ум“
Speakeasy
20:00 ч. Претстава: „Лисистрата“
Театар Комедија
20:00 ч. Промоција на книга: „Интензивен курс по агонија“-Исток Улчар
„Децата од нашата улица“-ул.Аминта Трети бр.29
21:30 ч. ДиЏеј-сет: Funky T
Јавна Соба-ул.50 Дивизија бр.22

09.04 Сабота
20:00 ч. Промоција на албум: Зад Аголот-„Зад Шпиунката“
Баду Бар-бул.Партизански одреди бр.149/13
21:30 ч. ДиЏеј-сет: Miro
Јавна Соба-ул.50 Дивизија 22
21:30 ч. Флукс-live настап
Кафе-бар Браво
23:00 ч. Red Sound District Vol.2
МКЦ-кеј Димитар Влахов 15

10.04 Недела
20:00 ч. Гала премиера на претстава: „Животот е прекрасен“
МНТ-ул.Иљо Војвода бб