Вторник 25.10.2016

МОБ

СЕВИЛСКИОТ БЕРБЕР - Џоакино Росини -
ПРЕМИЕРА
25.10.2016 / 27.10.2016 20.00ч.
Билетите се пуштени во продажба на
Билетарница на МОБ 02/ 3118 - 451 и
Online на www.mob.mk

МКЦ

Фанстастична ноќ во најава!
25 октомври, МКЦ Скопје.
Концерт на The Ex (Холандија), Jerusalem In My Heart (Канада/Либан), Portron Portron Lopez (Франција).
Билети во продажба од понеделник 03.10.2016 на Билетарница МКЦ и преку продажната мрежа на МК Тикетс по цена од 300 денари. На ден на концерт, цена на билет ќе чини 400 денари.

Почеток: 20.30 часот

МНТ

Брачна игра -  текст според Едвард Олби, режисер: Тони Михајловски

Улоги:
Џилијан – Весна Петрушевска
Џек – Игор Џамбазов

„БРАЧНА ИГРА“ МИРИСА НА НЕШТО ЕПТЕН ЛИЧНО Брачна меланхолија!? Здодевност!? Баруштина!? Очај!? Здодевност!? 50 години!? Хистерија како гром од ведро небо!? Караница!? Здодевност!? Брачни проблеми!? Тоа па тоа!? Кој е лудаков!? Здодевност!? Што бара во мојот живот!? Џилијан и Џек!? Весна и Игор!? Јасна и Перо!? Маре и Нико? Тука? По градов? Некаде во соседството? Бла бла бла… Кај на сваќата внуката од брат? Кај кумовите? По дома? А? Познато? Мириса на нешто лично? Мириса на нешто многу лично! Брачна игра на Едвард Олби гарантира феноменално патување низ нервниот систем на Џилијан и Џек! Конфликт до коска!

Цената на билетот е 600 ден.

Почеток: 21.00 часот

Среда 26.10.2016

Музеј на современа уметност – Скопје

Таписерија

Таписеријата е посебен и специфичен дел од визуелните уметности.
Како дел од “убавите уметности” таа во себе содржи повеќе елементи и од ликовната уметност, кои со взаемно испреплетување ја создаваат нејзината естетика.

Во текот на нејзиниот историски и технолошки развој се менуваат матријалите, начинот на изработката, темите, мотивите, естетиката и поетиката, презентацијата..Но, нејзината основа при создавање на делото секогаш останува иста – ткаење нитки со нитки (волна, свила или др. ) како и нејзината примена која секогаш останува во служба на декоративниот концепт.

Почеток: 13.00 часот

МНТ

26 и 27.10 МАЈСТОРОТ И МАРГАРИТА 19:00

Среда – слободен ден за средношколците
Четврток – слободен ден за студентите

Михаил Булгаков
Режисер: Иван Поповски

Мајсторот — Дејан Лилиќ
Маргарита — Драгана Костадиновска
Воланд/Афраниј — Никола Ристановски
Понтиј Пилат — Јордан Симонов
Иван Николаевич — Бездомни — Сашко Коцев
Каровјев — Оливер Митковски
Мачорот Ханс Бехемот — Петар Мирчевски
Азазело — Ѓорѓи Јолевски
Хела — Ана Стојановска

Почеток: 19:00 часот

43 Club

Grand Opening “43 Le Club” 

Старт на новата сезона со нов имиџ.
Ревијален настап на нашите пријатели и Dj-и.

Почеток: 22:00 часот

Продолжува на наредната страна.....