Вторник 13.12.2016

Рок Кафана Рустикана 2.0

[21.00] Неделна програма  

*Вторник – Heineken Tribute Tuesday. Heineken 0,5 по промо цена од 100 денари и музика исклучиво од еден артист во периодот од 21:00 – 00:00.

*Среда – Blues & Whiskey Wednesday. In The Mood Blues Duo со најдобриот акустичен блуз перформанс во градот и 6 вида на виски по цена од 100 денари.

*Четврток – Кириличен рокенрол со Аудиоскопје после 21:30

*Петок – Вино и Гитари од 17:00. Афтерворк со Јован и Ташко во соработка со Тиквеш. Александрија Cuvee и Special Selection Oak Edition по цена од 600 денари за 0,75.
Класичен рокенрол со Ringroad со старт после 21:30

*Сабота – Македонски евергрини со Lili Chilli од 14:00 и Burger Happy Hours од 14:00 – 18:00. 20% попуст на сите бургери во овој период. R’n’R 101 со Ringroad. Кума и Црни акустично со старт после 21:30.

За инфо и резервации пишете ни во инбокс или свртете на 075 478 134

Драмски театар

[20.00] Буре Барут

Среда 14.12.2016

Дистрикт Бар

[19.00] Промоција на Никој не рече дека ќе биде лесно 

Што да направите кога чувствувате дека сте создадени за големи работи, а тие никако да тропнат на вашата врата? Ќе продолжите ли да чекате верувајќи дека што е ваше ќе си дојде? Ќе им се препуштите ли на малодушноста и тагата?
Новата книга на Коста Петров е приказна за љубовта и за вербата во животот. Чекор по чекор, таа нè води по патот кон остварување на нашите соништа. Нè потсетува дека никогаш не треба да се откажуваме.

Мобилна галерија – Парк на франкофонија

[19.00] Креативен Викенд зa теaтaр: Презентации и дискусии

1. Анализа на Креативните викенди во 2016, презентација Јован Ламбески
2. Претставување на македонскиот центар на ИТИ (International Theater Institute) Центарот служи за меѓународно промовирање на македонските изведбени уметности (драма, танц, опера/музички театар, перформанс), презентација Проф. Др. Иванка Апостолова
3. Дискусија на тема: „Импровизација како дел од процес на создавање на една претстава” – Проф. Зоја Бузалковска.

Театар за деца и младинци

[20.00] Нашиот клас

Режија:
Владимир Милчин

Играат:
Драган Довлев
Владимир Лазовски
Предраг Павловски
Ненад Митевски
Јорданоски Мартин
Бојан Кирковски
Мики Анчевски
Емра Куртишова
Наташа Петровиќ
Симона Спировска

Продолжув на наредната страна.......