Неделен хороскоп: 8-14 август

Што ни носи новата недела од јули?

Photo by Joshua Rawson-Harris on Unsplash

ОВЕН

Време е за акција! Секстилот Меркур-Јупитер во понеделник ви дава инспирација и импулс за брза акција. Тригонот Сонце-Сатурн во среда ви помага да го искористите вашето расположение со ментална јасност. Се работи за балансирање на умот и срцето. Венера влегува во вашата зона на самодоверба во која владее Лавот во четврток, привлекувајќи партнери кои ја зголемуваат вашата самодоверба на секси и моќни начини.

Прочитајте повеќе тука.

БИК

Останете приземјени. Секстилот помеѓу Меркур и Јупитер во понеделник ви помага да останете смирени. Потоа, тригонот Сонце-Сатурн во среда сака да бидете мирно место за вашите пријатели кои би можеле да искористат дел од вашата заразна смиреност. Конечно, Венера влегува во вашата зона на емоционална безбедност под контрола на Лавот во четврток, внесувајќи врски во вашиот живот кои прават да се чувствувате како дома и ви даваат чувство на внатрешен мир.

Прочитајте повеќе тука

БЛИЗНАЦИ

Зборувајте, Близнаци! Од вас ќе биде побарано да ги покажете вашите познати комуникациски вештини за време на секстилот Меркур-Јупитер во понеделник со поставување на тешки прашања и сумирање на она што го слушате за разбирање. Тригонот Сонце-Сатурн во среда ви помага да ја вклучите вашата емоционална интелигенција за мудрост за професионална ситуација; нека твоето срце биде водич во кариерата. Венера влегува во вашата комуникациска зона во четврток, ставајќи ве на лидерски позиции. 

Прочитајте повеќе тука.

РАК

Среќен роденден Рак! Секстилот Меркур-Јупитер во понеделник ве инспирира да пристапите на финансиската ситуација со малку поголема благодарност за да можете да уживате во она што се случува сега и да се радувате на она што доаѓа. Тригонот помеѓу Сонцето и Сатурн од вас бара да внесете повеќе вера и оптимизам околу дилемата што можеби ја имате. Барајте можности, а не проблеми. Венера влегува во вашата зона на приходи во четврток, носејќи континуирано изобилство!

Прочитајте повеќе тука.

ЛАВ

Препуштете се на дијалози! Секстилот Меркур-Јупитер во понеделник ве спречува да страдате сами за да можете да се чувствувате подобро во друштво на луѓе кои сакаат да слушнат што се случува во вашиот свет. Тригонот помеѓу Сонцето и Сатурн во среда ви го дава многу потребниот момент за одмор и размислување. Обидете се да го одржувате денот лесен и простран. Венера влегува во вашиот знак во четврток и ги зајакнува вашите романтични врски.

Прочитајте повеќе тука.

ДЕВИЦА

Нешто мора да се даде, Девица. Понеделничкиот секстил Меркур-Јупитер сака да го затворите професионалното поглавје и да се свртите кон она што е подобро  и погодно за личноста во која станувате. Тригонот помеѓу Сонцето и Сатурн во среда ве поврзува со пријателите кои ќе ви помогнат да направите храбри нови избори. Потоа, Венера влегува во вашата затворена зона под управа на Лавот во четврток, давајќи ви можност да се ослободите од болката, моделите и луѓето од вашето минато.

Прочитајте повеќе тука.

ВАГА

Споделете ја авантурата, Вага! Секстилот Меркур-Јупитер во понеделник сака да ги поканите вашите пријатели на нови учења и локации за да можете да еволуирате заедно. Продуктивниот тригон помеѓу Сонцето и Сатурн во среда сака да ги слушнете вашите емоции и интуиција бидејќи довербата во себе е клучна за личниот успех. Венера влегува во вашата пријателска зона во четврток, а вие свесно ќе го интегрирате најдоброто од романтиката и пријателството во вашите врски за успех.

Прочитајте повеќе тука.

ШКОРПИЈА

Ризикувајте во кариерата, Шкорпија. Секстилот Меркур-Јупитер во понеделник ви помага да иновирате, да нарушите и да направите нешто смело. Енергичниот тригон помеѓу Сонцето и Сатурн во среда ви дава поттик за самодоверба за да можете храбро да истражувате нови места и модели на однесување. Потоа, Венера влегува во вашата зона на кариера под водство на Лавот во четврток, привлекувајќи колеги кои сакаат да ги поддржат вашите најхрабри соништа за кариера. Кажете им ги вашите цели на луѓето на кои им верувате и бидете конкретни за тоа како би изгледала поддршката од нив.

Прочитајте повеќе тука.

СТРЕЛЕЦ

Најдете ја победата! Тригонот помеѓу Меркур и Јупитер во понеделник ве инспирира да преминете подалеку од црно-белото размислување до техничко решавање на проблеми каде што секој победува. Во среда, емотивниот тригон Сонце-Сатурн ве мотивира да ги забележите вашите чувства и како тие ви помагаат да пристапите или евентуално да ја избегнете ситуацијата. Венера влегува во вашата зона на патување во четврток, покажувајќи повеќе романса ако можете да ја напуштите вашата комфорна зона и џет-сет на нови места или однесувања што се чувствуваат поинаку.

Прочитајте повеќе тука.

ЈАРЕЦ

Сè е во малите нешта. Секстилот помеѓу Меркур и Јупитер во понеделник го фокусира вашето внимание на тоа како луѓето ја покажуваат својата доверливост забележувајќи ги деталите. Потоа, романтичниот тригон Сонце-Сатурн ви помага да забележите како спротивностите навистина се привлекуваат. Останете отворени за учење од луѓе кои се многу различни од вас. Венера во четврток влегува во вашата зона на интимност во Лав, што ве насочува кон градење посуштински и длабоки односи.

Прочитајте повеќе тука.

ВОДОЛИЈА

Ранливоста треба да биде взаемна, Водолија. Понеделничкиот секстил Меркур-Јупитер сака да ги споделите вашите чувства со некого и да видите како тие ќе ви возвратат. Потоа, тригонот Сонце-Сатурн во среда ве мотивира да се вратите на основите и да се фокусирате само на мали цели. Венера во четврток влегува во зоната на вашата врска во Лав, започнувајќи го најромантичниот период од годината за вас. Останете отворени за нови врски, продлабочување на динамиката во која се наоѓате или со љубов завршувајќи ги врските што ја служеле својата цел.

Прочитајте повеќе тука.

РИБИ

Не можете да се скриете од чувствата. Поврзаноста на Меркур-Јупитер во понеделник ве поканува да забележите како вашите емоции се манифестираат во вашето тело. Потоа, храбриот тригон Сонце-Сатурн во среда сака да дефинирате и изјавите емоција, надеж, цел или копнеж кон себе, а можеби и кон другите. Венера влегува во вашата зона на благосостојба под водство на Лав во четврток, привлекувајќи луѓе кои ве предизвикуваат да го подобрите квалитетот на вашиот живот на мали, но моќни начини.

Прочитајте повеќе тука.