Неделен хороскоп: 18-24 септември

Што ни носи неделата која е пред нас?

Photo by Omar Lopez on Unsplash

ОВЕН

Малите нешта се најважни. Во вторник, опозицијата на Сонцето со Нептун ве потсетува дека најчесто малите и едноставни нешта и совети се она што може  да ви помогне. Во четврток, тригонот на Сонцето со Плутон ве инспирира да го подобрите фокусот на работното место. Сезоната на Вагите започнува во сабота, а тоа ви носи период во кој спротивностите се привлекуваат.

Прочитајте повеќе тука.

БИК

Припаѓањето е парадокс. Во вторник, опозицијата на Сонцето со Нептун ве потсетува дека најважно е да припаѓате со другите, но и да најдете баланс кога сакате да бидете сами. Во четврток, тригонот со Сонцето и Плутон ви носи можност да ја подобрите својата самодоверба. Сезоната на Вагите започнува во среда и ви носи мали чекори кон подобрување на вашите здрави навики.

Прочитајте повеќе тука.

БЛИЗНАЦИ

Оваа седмица е во фокусот на балансот. Во вторник, опозицијата на Сонцето со Нептун од вас бара да направите баланс меѓу кариерата и личниот живот и да ги направите оние работи кои ве предизвикуваат и ве прават подобра личност. Во четврток, тригонот на Сонцето со Плутон ве поттикнува да им дадете име на емоциите и така да ја најдете својата моќ. Сезоната на Вагите започнува во сабота, помагајќи ви да изградите поголема самодоверба и да бидете тука за другите. 

Прочитајте повеќе тука.

РАК

Важна е и големата и малата слика. Во вторник, опозицијата на Сонцето со Нептун од вас бара да направите анализа на одредени ситуации, но од повеќе агли и да не бидете строги ниту кон себеси, ниту кон другите. Во четврток, тригонот на Сонцето и Плутон ве потсетува да се изборите за себе и своето место на најдобар можен начин. Сезоната на Вагите почнува во сабота ве мтивира да се прифатите себеси најдобро што можете.

Прочитајте повеќе тука.

ЛАВ

Животот носи и радост и болка, драги Лавови. Во вторник, опозицијата на Сонцето со Нептун ви помага да се соочите со дилемата како да ги избегнете тешкотиите. Некогаш мораме да се соочиме со загубите, тоа е дел од животот. Во четврток, тригонот на Сонцето со Плутон ве мотивира да испробате мали цели за да дојдете до победа. Сезоната на Вагите започнува во сабота и ви помага подобро да комуницирате со другите.

Прочитајте повеќе тука.

ДЕВИЦА

Спротивностите навистина се привлекуваат. Во вторник, опозицијата на Сонцето со Нептун ве поврзува со луѓе кои се спротивни од вас и ви носи добра енергија. Во четврток, тригонот на Сонцето со Плутон ве мотивира да ја споделите својата вистина на ранлив начин. Сезоната на Вагите започнува во сабота и ви помага да ги живеете своите вредности со цел да постигне поголема лична, но и финансиска сигурност.

Прочитајте повеќе тука.

ВАГА

Пуштете го она што не ви служи и не ви носи ништо добро. Во вторник, опозицијата на Сонцето со Нептун ви помага да се ослободите од нешто што ве држи заглавени. Време е да ги пуштите тие работи од себе. Во четврток, тригонот на Сонцето со Плутон ви носи моќна емоционална транзиција за да се чувствувате подобро. Во сабота започнува вашата роденденска сезона. Универзумот ве потсетува да замислите желба. 

Прочитајте повеќе тука.

ШКОРПИЈА

Не ги исклучувајте своите блиски од својот живот. Во вторник, опозицијата на Сонцето со Нептун ви помага да споделите нешто важно со своите пријатели на кои им верувате. Во четврток, тригонот на Сонцето со Плутон ве насочува кон длабок разговор со оние што ви значат. Сезоната на Вагите започнува во сабота, а тоа ви помага да ги наполните своите батериите пред почетокот на вашата сезона, за еден месец.

Прочитајте повеќе тука.

СТРЕЛЕЦ

Емоциите не се секогаш права линија. Во вторник, опозицијата на Сонцето со Нептун ви помага да најдете некој важен увид во своите емоции и да промените нешто што сметате дека е потребно. Во четврток, тригонот на Сонцето со Плутон ви помага да ги примените своите вредности на полето на работата. Сезоната на Вагите започнува во сабота, а за вас тоа значи нови луѓе и повторно поврзување со оние кои ви значат. Подответе се за убави мигови!

Прочитајте повеќе тука.

ЈАРЕЦ

Внесете повеќе структура во вашата комуникација. Во вторник, опозицијата на Сонцето и Нептун од вас бара да внесете структурирана комуникација преку рефлективно слушање, но и отворени прашања. Во четврток, тригонот на Сонцето со Плутон ве поттикнува да го промените својот начин на размислување за да го промените своето однесување. Сезоната на Вагите почнува во сабота и ви помага да поработите на своите професионални односи за да дојдете до поголем успех.

Прочитајте повеќе тука.

ВОДОЛИЈА

Слушнете го своето тело. Во вторник, опозицијата на Сонцето со Нептун ви помага да постигнете разбирање и да ја искористите својата мудрост со цел да разберете како се чувствувате и што да направите во однос на тоа. Во четврток, тригонот на Сонцето Плутон ве инспорира да продолжите напред кон еден совршен крај со цел да се чувствувате подобро. Сезоната на Вагите почнува во сабота и ве носи кон нови места и држави. Вашите хоризонти се прошируваат.

Прочитајте повеќе тука.

РИБИ

Односите со другите луѓе бараат вештини. Во вторник, опозицијата на Сонцето со Нептун од вас бара да ги примените вештните како слушање и регулација на своите емоции со цел да го постигнете искуството кое го заслужувате. Во четврток, тригонот на Сонцето со Плутон ги зајакнува вашите пријателства и романса, потсетувајќи ве дека сите ние сме слични на одреден начин. Сезоната на Вагите започнува во среда, носејќи ви повеќе интимност и задоволство во љубовните односи. 

Прочитајте повеќе тука.