Недела ќе биде неработен ден, законските предлог решенија се поднесени во Парламентот, изјави Премиерот Зоран Заев

Недела ќе биде неработен ден соопшти премиерот Зоран Заев предмалку на прес конференцијата.

Недела ќе биде ден за одмор, а законските измени и решенија се поднесени до Парламентот.

Неделата ќе биде ден за неделен одмор.

Работниците кои сепак би морале да работат во недела ќе добијат повисока плата (дневница до 50 проценти повеќе) за тој ден и  слободен друг ден во текот на работните денови.

Големи казни ќе следуваат и за оние кои нема да го почитуваат овој закон.