Не се мешајте во животите во кои не сте повикани

Никогаш немојте да се предадете себеси. Никогаш.
Што и да се случи. Без оглед на тоа колку ви е трешко. Без оглед на тоа кој ве напуштил или навредил.

Еднаш засекогаш ветете си себеси дека ќе бидете само со оние кои ве почитуваат и кои не ве понижуваат.

Не одете онаму каде што немате што да барате.
Не се мешајте во животите во кои не сте повикани.
Не ги спасувајте оние кои не го бараат тоа од вас.
Не им верувајте на оние кои многу ветуваат.
Не очекувајте ништо од местата од каде што никогаш не сте ни добиле нешто.
И не живејте на начин кој прави да се срамите од вашиот живот, во кој сте се предале самите себе.
Така и треба да биде, дури и ако сега не ви изгледа така.