Не постојат совршени мажи, но постои еден кој е совршен за тебе...

„Тој не е совршен, но не си и ти. И вие двајца никогаш нема да бидете совршени.

Но, ако може да те насмее барем еднаш, да направи двапати да размислиш, и признава дека е човечко суштество и дека прави грешки, држи се за него и дај му најмногу што можеш.

Тој нема да ти цитира поезија, нема да мисли на тебе во секој момент, но ќе ти даде дел од себе за кој знае дека можеш да го скршиш. 

Немој да го повредиш, немој да го менуваш. И не очекувај повеќе од она што може да ти го даде. 

Не анализирај. Смеј се кога те прави среќна, викај кога те излудува и нека ти недостасува кога не е покрај тебе. Кога постои љубов, сакај многу. 

Затоа што не постојат совршени мажи, но секогаш постои еден кој е совршен за тебе.“

Боб Марли