Со малку труд и креативност, можете да направите феноменални и корисни работи од искористените стаклени шишиња. 

За безбедно да го исечете стаклото, користете ги свеќичките од автомобилот. Со стаклото од едно шише, можете да направите пепелник, чаша, сталак за свеќа или што и да ви дојде на ум.