Не дозволувајте животот да ве живее вас

Понекогаш не е потребно многу, доволно е да чуеме само неколку зборови кои ќе ни помогнат да се фокусираме и мотивираме. Затоа денес ви пренесуваме шест одлични мисли од познати мислители кои можат да ви помогнат и да ве замислат.

„Радоста доаѓа во нашите животи кога имаме нешто да правиме, кога имаме кого да сакаме и имаме нешто на кое може да се надеваме.“ – Виктор Франкл

„Не се избираме случајно... Се среќаваме само со оние кои веќе постојат во нашата потсвест.“ – Сигмунд Фројд

„Имајќи одредена цел, човек се чувствува способен да ги надмине сите проблеми, затоа што во него живее неговиот иден успех.“ – Алфред Адлер

„Ако навистина сакате да разберете нешто, обидете се да го промените.“ – Курт Левин

„Луѓето не се зантересирани за мене или за вас. Наутро, напладне и навечер, тие се занимаваат само сосебе.“ – Дејл Карнеги

„Не дозволувај животот да те живее тебе. Во спротивно ќе го дочекаш 40-тиот роденден чувствувајќи се како никогаш да не си живеел. Живеј сега, на начин што за 50 години нема да се осврнеш кон своите 40-ти со каење.“ – Ирвин Јалом