Навиваме за Вардар

Хорот на Златно Славејче ја отпеа песната за европскиот шампион „Навиваме за Вардар“, песна чиј текст и музика е на Ристо Самарџиев, а аранжман на Владимир Дојчиновски, со што црвено-црните херои добија уште една химна, овојпат отпеана од деца, кои покажаа дека детската љубов е незаменлива и ненадминлива.