Натпросечно интелигентен и надарен – овој хороскопски знак е посебен

Луѓето родени во овој знак имаат повисока од просечната интелигенција, но тие почесто се вредни работници отколку имагинативни креатори.

Тие се многу практични и надарени со дарба за дипломатија, реални се во проценката на ситуациите и секогаш знаат кога да направат потег. Размислуваат за сè добро претходно и само тогаш прават одлучен чекор.

Тврдоглави се само кога ги бранат своите ставови, за кои особено се грижат.

Тие сакаат да помогнат и да ги задоволат сите и ретко кажуваат НЕ на бараната помош , дури и ако барањето е неоправдано.

Поради ова, тие доживуваат разни непријатности. Вешти се во секој вид разговор, особено во „напишан“.

Тие се љубители на уметноста.

Според астролозите натпросечно интелигентен знак во зодијакот се Близнаците.