Зошто толкава болка има моќ да нè направи подобра и посилна личност?

Потпретпазливи сме за луѓето кои ни пристапуваат и одиме чекор по чекор, трудејќи се да не направиме грешка.

Не се откажува од љубовта, но учиме дека за некои работи треба време и дека надминувањето на болката, како и секоја болка во животот е процес.

Почнуваме да и веруваме на нашата интуиција за некоја личност.

Не им даваше веќе шанса на луѓето да се враќаат во нашиот живот, бидејќи знаеме дека оние кои се грижат за нас, никогаш не би си заминале повредувајќи нè.

Знаеме дека ако некој нè сака го чувствуваме тоа и го знаеме и не мора да се прашуваме дали е вистина.

Не влегувате во врска само за да пополните некаква празнина или само поради тоа што се чувствувате осамено. Го исполнувате својот живот со работи кои ги сакате и знаете дека вашата вредност не зависи од тоа дали сте во врска или не.

Не се борите за луѓе кои не се борат за вас.

Не верувате веќе во половични врски. Знаете дека љубовта не е половично нешто и тоа значи дека некој не е сериозен кон вас.

Се инвестирате во врските со вашето семејство и пријателите и давате сè од себе.