Учениците до крајот на учебната година ќе одработуваат уште две саботи.

Според одлуката на Министерството за образование и наука (МОН) објавена во „Службен весник“, до почетокот на зимскиот распуст, основните и средните училишта ќе држат настава во сабота на 17 март кога ќе се држат часови по распоред од петок и 14 април исто така со распоред од петок.