Наместо на есен, лисјата се собираат сега

Екипите на јавното претпријатие „Паркови и зеленило“ во овој период се ангажирани за извршување на повеќе активности.

– Станува збор за собирање и кроење на зеленилото низ градот – велат од ова претпријатие.

Граѓаните реагираат дека наместо лисјата да се собираа на есен тие сега се собираат во текот на зимата, пред пролетта. 

- Цела есен и во текот на зимово лисјата гниеја по тревниците и паркинзите за сега да се собираат. Некако ми е нелогично и задоцнето - коминтира жител на Карпош.