Наместо да го стабилизираме нашиот пазар ние извезуваме зејтин за Албанија

Албанската министерка за финансии, Делина Ибрахимај на заедничката прес-конференција со македонскиот министер Крешник Бектеши изјави дека од утре почнува увозот на сончогледово масло од Македонија, кое претходно главно се увезувало од Украина. 

Откако оваа информација излезе во јавност, македонските твитерџии со низа реакции негодуваат за овој потег на Владата. 

Еве дел од нивните ставови: