Најскапо возење во цела Европа имаме, а саглам патишта немаме

Најскапо возење во цела Европа имаме, а саглам патишта немаме - е ставот на повеќето твитерџии. 

Интересен твит на темава сподели „Кафеџиката“: 

-Кога излегуваме од Скопје за влез на автопат се плаќа патарина и потоа за излез кај Гостивар или кај Гевгелија пак се плаќа патарина;
- Автопатот искршен, а плаќаме 720 денари;
- Пола автопат Велес-Скопје е затворен во една лента 1 година;
- Одронот Скопје-Штип стои 2 години;