Најголемите маани на земјените знаци: Бик, Девица и Јарец

Во астрологијата постои поделба на знаците според четирите елементи: оган, земја, воздух и вода.

Хороскопскиот знак на кој припаѓате според Зодијакот не може целосно да ве дефинира, но може да каже многу за вас.

Покрај заедничките доблести кои ги красат припадниците на секој знак, имаме и маани и негативни страни што ги делиме со другите луѓе кои припаѓаат на истиот хороскопски знак како нас.

Земјените знаци се сметаат за знаци со приземна енергија. Земјата е цврст елемент, материја што може да се фати, за разлика од огнот, воздухот или водата. Земјата е отпорна на огнот, воздухот не ја придвижува, но затоа водата може да ја натопи.

Сите земјени знаци ги ценат нештата со смисла, го ценат видливото, материјалното, она што може да се допре, да се види, да се чуе или да се вкуси. Тие стојат цврсто на земја, практични се и конструктивни.

Покрај сите нивни доблести, земјените знаци имаат и свои карактеристични маани на кои би можеле да поработат за да не ги оддалечуваат луѓето околу нив.

БИК

1) Не очекувајте да победите во расправија со Бикови, бидејќи се многу тврдоглави. Не попуштаат, ни во ситуации кога не се во право.

2) Мрзливи се кога станува збор за обврски во домот.

3) Нивните желби и потреби секогаш се на прво место.

4) Знаат да бидат многу здодевни и да влезат во рутина.

5) Тешко се отвораат и зборуваат за своите чувства.

ДЕВИЦА

1) Девиците претеруваат во анализирање и осудување на туѓото однесување.

2) Секогаш очекуваат другите да бидат иницијатори, и во работата и во врските.

3) Тешко комуницираат и по расправија знаат да се однесуваат како мали деца.

4) Иако се пожртвувани, често се несигурни и очекуваат другарите/партнерите да им дадат сигурност, но нема директно да ја побараат.

5) Ако не живеете по строгите, перфекцонистички правила на Девицата, ќе приговара секој ден додека не попуштите.

ЈАРЕЦ

1) Работата секогаш им е на прво место, пред партнерот и семејството.

2) Сакаат сѐ околу нив да е под нивна контрола.

3) Често не можат да се опуштат и да бидат спонтани, поради што врската со нив може да стане здодевна и предвидлива.

4) Ги анализираат и памтат сите ваши грешки и никогаш ништо нема да ви заборават.

5) На нивниот став не може да се влијае, ви останува само да се прилагодите. Ако сакате.