Најдена граната во Скопје - екипите веднаш излегле на терен

Во 12.30 часот униформирани полициски службеници од Полициското одделение Сарај пријавиле дека во село Горни Крушопек -Скопје, кај месноста викана Драч пронашле артрилериска граната.

Поради тоа што постоела  опасност за транспорт , во 16.30 часот гранатата била безбедно уништена на местото каде е пронајдена.