Најава од ЕВН: Еве утре во кои делови од Скопје ќе нема струја

Регионалниот центар за управување со кризи на Скопје, врз основа на добиеното известување од ЕВН,  известува дека паради технички зафати во електро дистрибутивната мрежа без електрична енергија на ден 17.05.2022 година (вторник) ќе останат следните корисници:

• Од 08:00 до 12:00 ч. ул. Ѓорѓи Капчев од бр. 2 до бр. 30

• Од 08:30 до 11:00 ч КАТЛАНОВО о. Петровец: улица 1 во С.Тотоинци (дел од село Тотинци)

• Од 12.00 до 16:00 ч. о. КИСЕЛА ВОДА: ул. Христо Татарчев 22

• Од 08:30 до 10:00ч. МРАЛИНО о. Илинден: улица Петровец - позади бензинската Макпетрол; о.Петровец: Викенд населба Наово, дел од ул. 1, Монопласт, Млекара Битола, Жито Алтан, Вајомаг, ИДРИЗОВО: Идризово ул. 5, ул. 8, Фарма Блир