На овој магистрален пат сообраќајот е во прекин

Од АМСМ информираа дека од 14:10 часот затворен е магистален пат Струмица - с.Ново село , на делницата од Струмица кон с.Дабиле во близина на клучката кон с.Сачево.

Прекинот во сообраќајот е поради случена сообраќајна незгода во тој предел.

Сообраќајот е пренасочен е по локален спореден земјен пат, а други информации поврзани со сообраќајката засега не се познати.