Понекогаш љубовта гасне точно толку брзо како што се појавила. Oва се хороскопските знаци кои имаат сериозни проблеми меѓу себе и може да се разделат до крајот на месец мај.

Скорпија – Јарец 
На прв поглед имате прилично здрава и среќна врска. Излегува дека многу луѓе сметаат дека го нашле човекот со кого сакаат да поминат целиот живот, а всушност само грешат дека тоа е така. Љубовта ви е покревка, отколку што мислите. Причината за ова е дека не сте доживеале особено многу тешкотии, кои да ве смируваат. Врската ви е малку површинска и чувствата кои ги мешате со љубов, се повеќе страсти. Камчето што ќе ја обрне колата е стара љубов, која ќе се појави на хоризонтот. Стари чувства ќе ве потсетат на себе си и љубомората на другиот партнер ќе е шлаг на тортата, која ќе заврши со голем скандал. Можно е да има излез од оваа ситуација, но треба да сте исклучително дипломатски.

Близнаци – Овен 
Не мислете дека среќата е константа. Вие треба да очекувате се од животот, да сте подготвени за тешкотии и да знаете како да се справите со нив. Внатрешно чувство дека врската во која сте во моментов не е врската на животот. Вешто го потиснувате и ги игнорирате сигналите кои срцето ви ги дава. Но време е да бидете искрени со себе и да си признаете дека не го сакате вистински човекот до вас. Причината за вашата разделба е токму оној голем и сериозен разговор, кој ви претстои. Ќе биде тешко, ќе има солзи, но треба да се запамети дека сето тоа е за доброто на двајцата. По неколку години ќе бидете благодарни еден на друг за тоа дека сте биле искрени едни кон други.