На граница се чека, еве колку

Денеска интензитетот на сообраќајот на патните правци надвор од градските средини е зголемен.

На ГП Табановце времето на чекање за влез во државата е околу еден час, додека пак на Богородица за излез од државата се чека околу 40 минути.

На останатите гранични премини, од македонска страна, нема подолги задржувања за влез и излез од државата.