На 25 километри од Скопје: Идилично село со три цркви, чист воздух и убави пејсажи

Оддалечено 25 километри од Скопје се наоѓа познатото туристичко место Катлановска Бања. Ова место изобилува до многубројните термални извори, како и прекрасн поглед кон реката Пчиња. Од Катлановска Бања по патека која е облжана и лесно може да се ориентира може да се стигне до селото Брезица.

За  нешто повеќе од еден час пешачење, се стига во ова живописно и идилично село во кое се наоѓаат три цркви: Св. Недела, Св. Петка и Св. Троица. 

new nike air max 2019