МВР: Дојавата за бомба е лажна, се преземаат мерки за санкционирање на лажното пријавување

Министерството за внатрешни работи преку својата фејсбук страна ги информираше граѓаните дека полицијата ги направика потребните проверки и утврдено е дека пријавата за напад е лажна.

Од таму информираат дека се преземаат мерки за утврдување на пријавата и преземање на соодветни мерки и санкции против личноста која лажно пријавила.

Им благодариме на граѓаните за трпението, и на медиумите за професионалниот однос кон ситуацијата, се вели во фејсбук објавата.