Мораме да веруваме дека подобри времиња се пред нас

Колку убава мисла е тоа дека најубавите деновите од нашите  животи сè уште не се случиле. – Ана Франк.

Често чувствуваме нервоза за иднината, особено кога немаме јасна идеја што носи таа, а не сме многу задоволни од нашето минато. Се плашиме дека нашиот живот може да тргне или продолжи во лоша насока и дека повторно можат да ни се случат некои нешта кои ни се случиле.

Сепак, иако нашиот ум често нè тера да размислуваме на тој начин, можеби подобро е да веруваме дека најдобрите нешта од нашите животи сè уште не се случиле. Мораме да научиме дека дел од работите кои ни се случуваат се наша одговорност и дека треба да преземеме нешто за подобра иднина.

Доколку подолго време не сте биле среќни или пак сте излегле од лоша врска, морате да верувате дека ве очекуваат добри нешта, дека нешто добро ве очекува. Ако сте живееле со нервоза, стрес или депресија подолго време не постои причина за да верувате дека тоа ќе продолжи и понатаму, односно дека ќе трае вечно.

Не ни е ветен лесен живот и не можеме да очекуваме дека добрите нешта ќе ги добиваме едноставно. Мораме да научиме да преживееме во тешки времиња, но треба да знаеме дека добрите нешта сепак доаѓаат.

Најдобро е да се отвориме себеси кон можноста за добри лекции, да научиме од минатото, да ја видиме светлината и да веруваме во магијата. Некои нешта понекогаш немаат смисла и потребно ни е малку енергија и позитивни мисли за да поверуваме дека можеби не можеме да го подобриме минатото, но можеме да веруваме дека подобра иднина доаѓа пред нас.

Едноставно треба да ги пуштиме лошите нешта од нашиот живот и да веруваме дека добрите нешта се пред нас.