Моќта на сарделите: Ова цвеќе носи голема тајна

Сарделите имаат убави цветови, кои не бараат голема нега, а се многу издржливи на различни временски услови.

 

Овие цвеќиња помагаат против главоболките и несоницата. Од друга страна пак, според фенг шуи тие носат среќа и добра енергија во домот. 

Се верува дека црвените сардели носат добри вести во домот. За напредок во работата, во својот дом ставете црвена сардела, за која се верува дека носи голем потенцијал, моќ да се истакнете и напредок. Розовите се магнет за хармонични односи и љубов. Љиљаковите сардели носат добро здравје во домот и благосостојба. 

Сарделите бараат светлост и утринско сонце, но не директни сончеви зраци во текот на целиот ден. Во текот на летото, треба да ги наводнувате редовно, но умерено, но и да ги миете со вода.