Моќно видео: Скопје од високо и стара традионална музика

Иако за некого контроверзен, проектот „Скопје 2014“ и градбите во центарот на Скопје се интересни и го привлекуваат вниманието на туристите. 

Ова е видео направено од Сенад Караман од Косово и тој во него со стара македонска песна ги доловува убавините на Скопје.