Многу животни, нови и модерни живеалишта - Инстаграм фотографии од животинското царство во Зоолошка

Нема сомнеж за тоа дека животните се најобожаваните суштества на планетата. Многу луѓе своите миленици ги третираат како дел од семејството и тоа не е воопшто чудно баш поради фактот што нивните секојдневни активности ни предизвикуваат среќа и насмевки.

Многу животни, едукативно катче, нови и модерни живеалишта, постојана доградба и реновирање, ваква е сликата во монентов во скопската Зоолошка. 

Животните ги чуваме како наши деца, ова беше неодамнешна изјава на вработените од Зоолошката. 

Постојано има нешто ново, а сето тоа придонесува за бројот на жители во Зоолошката постојано да се зголемува. Најголема атракција се уште се слониците Дуња и Даела, кои вртоглаво ја зголемуваат бројката на посетители, од најмали до најстари. 

Инстаграмџиите секојдневно споделуваат слики од Зоолошката градина, а ние ги издвојуваме најубавите. 

 

 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Skopje ZOO (@zoo_skopje) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @go_to_zoo on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zdravko Popovski (@zdravkopopovski) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BONITA (@bonita_organic_nut_butters) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elena Gjorgjievska (@e_gjorgjievska) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sir Goce (@sir.goce) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zdravko Popovski (@zdravkopopovski) on

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tino Talvitie (@tino.talvitie) on