Многу драма за плус пет дена на училиште - Реакции на „X“ за пролетниот распуст

„За“ и „Против“ - јавноста со бурни реакции за продолжението на учебната година поради пролетниот распуст кој беше реализиран околу Велигден. 

Основците, на овие високи температури, треба да следат настава во неклиматизирани простории, е најчестиот коментар деновиве. 

Учебната година ќе трае до идниот понеделник, 17. јуни, а во дел од училиштата часовите се скратени. 

Еве дел од реакциите на социјалната мрежа „X“: