„Мистична деветка“ – концерт на Филхармонијата со виолинистката Фросина Богданоска

„Мистична деветка“ е насловен вечерашниот концерт на Филхармонијата. Како солист ќе настапи македонската виолинистка со меѓународна кариера Фросина Богданоска, која ќе го изведе Концертот за виолина и оркестар бр.1 од Сергеј Прокофјев. На вечерашната коцертна програма е и Деветтата симфонија од Дмитри Шостакович.

Концертот „Мистична деветка“ ќе го води харизматичниот холандски диргент Конрад ван Алфен. Маестро Ван Алфен е уметнички директор и шеф-диригент на Симфонискиот оркестар во Ротердам.