Министерот Филипче го посети пациентот на кој му беше трансплантирано срце

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче, во моментов е во посета на пациентот, на кој му беше трансплантирано срце.

Синоќа, за првпат во нашата земја е изведена трансплантација на срце, односно трансплантација од починат донор.