Милчин: Замина Славиша, го дотолчи молчењето!

Познатиот македонски режисер, Владимир Милчин, се прости од својот студент, актерот Славиша Кајевски кој почина денеска на 39-годишна возраст.

Кајевски дипломираше на Факултетот за драмски уметности во класата на професор Милчин. 

-ЗАМИНА СЛАВИША.

ГО НАПУШТИ СВЕТОТ НА НЕПРАВДИТЕ.

БРЕМЕТО СТАНА ПРЕТЕШКО.

МУ НАТЕЖНА БЕСЧУВСТВИТЕЛНОСТА НА

ОКОЛИНАТА.

ГО ДОТОЛЧИ МОЛЧЕЊЕТО.

ВЕЧНА НЕКА МУ Е СЛАВАТА!