Метропол, Аполо, Зрински...Oмилените локали на скопјани (фото)

Најомилена забава на скопјани била посетата на скопските кафеани. Бројот на јавните локали, кафеани, подруми и бифеа во Скопје во 1924 год. изнесувал 300. Оваа бројка укажува на големата заинтересираност на граѓаните за посета на кафеаните и кафулињата. Типот на угостителските објекти бил многу разновиден – кафеани, подруми, пивници, барови, бифеа, крчми, меани и други.

Метропол, Аполо, Зрински, Брегалница, Балкан, Париз се само неколку од локалите каде старите Скопјани се забавувале до доцните часови. Колку од вас се сеќаваат на некои од нив?

air max 90 essential sale