Во првиот месец од новата 2018 година следуваат уште еден продолжен викенд.

Листа со неработни денови за јануари 2018 година, кои остануваат:

За граѓаните од православна вероисповед

• 19 јануари (петок), Богојавление (Водици)

За граѓаните припадници на српската заедница во РМ

• 27 јануари (сабота), Свети Сава