Месечен хороскоп за декември 2023: Риби

Ова е месец исполнет со убави моменти.

Месецот започнува со надежна нота додека младата месечина на Стрелец вви носи нови почетоци на полето на вашата кариера и јавен имиџ.  Проверете ги своите можности и прифатете ги новините со отворени раце. Ова може да значи унапредување или целосно промена на вашата улога на работното место. Без разлика на околностите и изборот, ќе ги прифатите бескрајните можности што ги нуди вашата професија околу овој датум. 

Потоа, на 13 декември,  Меркур почнува да се движи ретроградно  во продуктивниот Јарец поканувајќи ве да ги преиспитате вашите сегашни пријателства, врски и сојузи. Како идеалистички знак на зодијакот, вие давате приоритет на врските кои се втемелени и кои ви носат поддршка, така што  за време на оваа ретроградна фаза, ќе размислите дали друштвото што го одржувате е навистина доверливо или не. 

До 21 декември, вашата заедница и сојузниците ќе го имаат вашето целосно внимание кога Сонцето ќе се префрли во Јарец. Може да се појават нови можности за градење долготрајни врски или може да се најдете во центарот на нова социјална група или настан. Дозволете си да заземете простор во вашата заедница овој месец, Риби. Внесувате чувство на структура и сигурност, што е нешто на кое луѓето околу вас му се восхитуваат.

Месецот завршува бидејќи полната месечина на Ракот го осветлува небото на 26 декември. Иако овој ден сигурно ќе биде забавен, на крајот ќе се најдете најисполнети од едноставните задоволства во животот, како што се свиткување со нов пламен, гледање филм или вклучување во активност што ве смирувала како дете. Опкружете се со работи кои ви носат чувство на сигурност за време на оваа полна месечина.