Месечен хороскоп за април 2024: Стрелец

Бидете трпеливи, промените доаѓаат.

Работа

Планетите кои моментално го преминуваат вашето астрално небо се прекрасно избалансирани бидејќи тие сведочат и за вашата постојана желба да го подобрите своето секојдневие, но и за вашата способност да размислувате за вашите постапки на долг рок.

Со цел овој нов моментум да ве одведе на вистинското место, дајте си време да размислите и не избрзувајте со одлуките под никакви околности. Промените за кои размислувате најверојатно ќе вродат со плод, само доколку сте трпеливи.

Понеделник, 1 април, Меркур почнува да се движи во Овен, што влијае на вашата 5-та куќа на задоволството и креативното размислување. Можни се креативни блокади и нервоза во овој период, но не обвинувајте се себеси. Меркур е виновен! 

Во втората половина на април, немојте да се изненадите ако се чувствувате особено мотивирани од предизвиците пред вас и возбудени за вашата иднина. Знаете дека ги имате сите ресурси што ви се потребни за да создадете уште поисполнет живот.

Почетокот на сезоната на Биковите на 21 април ве поттикнува да се потрудите да најдете баланс во својот живот. Направете мала пауза од работата и посветете се на некое хоби. Не морате постојано да мислите на задачите кои чекаат на вас. 

Љубов

Венера влегува во Овен на 4 април, што ви носи огромен успех на ова поле. И покрај влијанието на ретроградниот Меркур, овој период е одличен за уживање во малите животни задоволства и наоѓање радост во моментот. 

Понеделник на 8 април младата месечина и затемнувањето на Сонцето во Овен внесуваат дополнителна доза на непредвидливост, особено кога Меркур сè уште е во ретроградна состојба. Додека затемнувањата на Месечината како минатиот месец може да значат ненадејни завршетоци, затемнувањата на Сонцето, иако се стресни, може да доведат до неочекувани нови почетоци. Подгответе се за романса! 

На 25 април, комуникативниот Меркур за среќа оди директно, подигајќи ја маглата во комуникацијата и овозможувајќи полесни интеракции со другите. 

Здравје  

Здравјето е добро овој месец.