Месечен хороскоп за април 2024: Шкорпија

Април е одличен месец за љубов.

Работа

Работата ви носи успех поврзан со странство – странски компании или луѓе кои живеат во странство. Насочете се кон тоа и поволностите брзо ќе дојдат. Ова е одличен месец да се насочите кон себеси и да се осврнете на она што навистина го сакате.

Дали планиравте да промените некои од вашите навики и да обликувате секојдневна рутина што е попријатна за вас? Со оглед на планетите кои се присутни на вашето небо, сè сугерира дека ќе успеете без премногу тешкотии.

До четврток, 4 април, Венера, владетелот на убавината, се лизга во Овенот и вашето здравје, повторувајќи го повикот за благост. Венера сака да дадете приоритет на одмор и грижа за себе. На 8 април младата месечина и затемнувањето на Сонцето во огнениот Овен ја интензивираат потребата за грижа за себе. Можеби ќе се чувствувате особено изморено во ова време. Не заборавајте на себеси. 

Меркур ви ја носи енергијата што ќе ја чувствувате во наредните недели, но и за вашата способност да размислувате за вашите постапки. Кога ќе се соочите со некој проблем, ќе бидете доволно разумни да ја разгледате ситуацијата како целина, без да бидете под преголемо влијание на моќните емоции што ќе ги разбуди кај вас.

Влијанието на Плутон ќе биде особено забележливо во текот на првиот дел од април. Експертите за психологија се плашат од неа, но оваа планета ќе ви овозможи да станете свесни за несовршената природа на вашата моментална ситуација. Исто така, ќе ве поттикне да направите се што е во ваша моќ за да се обидете да го промените истиот стар ист стар колку што можете повеќе.

На крајот на април вашиот ентузијазам и енергија веројатно ќе достигнат рекордни нивоа. Бидејќи сте мотивирани да уживате во животот кој рефлектира кој сте навистина, ќе бидете подготвени да работите колку што можете напорно за да се обидете да ги придвижите вашите проекти напред. Оваа подготвеност, се разбира, ќе биде голема предност во развојот на вашата кариера.

Љубов

Од аспект на љубовниот живот, враќањето на пролетта изгледа ќе ви ги врати крилјата, особено ако сте посветени на градење сериозна врска, без оглед на вашиот моментален статус. 

Овој месец, љубовта е поврзана со пријателството. Зафатените Шкорпии го продлабочуваат односот со саканата личност, даваат и земаат поддршка и така станувате поблиски со саканата личност. Слободните Шкорпии би можеле да се заљубат во близок пријател. Можно е да станува збор за Риби или Рак. 

Крајот на месецот носи разрешување на сите дилеми. 

На првиот ден од месецот го означуваме почетокот на ретроградниот Меркур. Како планета на комуникацијата, знаете дека оваа планета има лоша репутација кога е ретроградна. Тоа значи дека треба да сте внимателни во комуникацијата и да не ги сфаќате кажаните зборови премногу лично. Можно е и враќање на некои луѓе од вашето минато во вашиот живот. 

Во недела, на 21 април, Џуно, „астероидот на посветеноста“, ја завршува својата ретроградна и оди директно, донесувајќи потенцијал за пријатна средба со некој пријател или љубовник од минатото со кој веќе не сте во контакт. 

Најдобар ден за љубов е 25 април. Ја имате поддршката на Венера и Јупитер. Ако сте во врска, ќе успеете да се ослободите од сомнежите и да заборавите на внатрешната борба бидејќи знаете дека имате поддршка од саканата личност. Ова е и одличен ден за планирање на иднината. Не се плашете од промените.

Слободните Шкорпии ги ставаат зад себе сите тешкотии и проблеми. Полека се ослободувате од претходните разочарувања во љубовта и подготвени сте да понудите нежност и да се отворите за љубов. 

Здравје  

Направете крвна слика.