Меркур повторно се движи директно: Време е за иницијатива и одлучност

Завршува ретроградното движење на Меркур на 12 јули. Ве очекува нова мапа на животот.

Во недела на 12 јули, Меркур почнува да се движи напред. Во изминатиот период, тоа ни донесе немир, одложување, но ни овозможува да се соочиме со некои ситуации од минатото. Тоа носи нов начин на размислување и однесување, сега веќе кога Меркур го започнува својот директен од.

Сега е време кога на својата мапа исцртуваме нов пат. Носиме нови одлуки, ги придвижуваме работите, брзо сфаќаме. Работите се поинакви, некои врски кои не се одржливи, остануваат позади нас. 

Сега сме охрабрени да го направиме тоа што одамна сме го посакувале. Информациите се достапни, а дилемите и нејаснотиите се помали.  Време е за иницијатива, храброст, одлучност, нови почеток, тргаме во нови победи.

На 26 јули доаѓа до расчистување, тргнуваме кон нови победи. Тоа може да биде значаен момент, набљудувајте што ќе се случи. 

Затоа, тргнете напред. Животот чека на вас.