Мед и куркума - најдобриот природен антибиотик на светот

Антибиотиците се многу корисни и постојано спасуваат многу животи. Но, многу луѓе ги користат премногу често.

Некогаш, постојат природни лекови кои можат да ни помогнат да надминеме некаков проблем и да си помогнеме себеси. Постојат многу природни антибиотици, но комбинацијата од мед и куркума е најдобра.

Медот е корисен поради тоа што има моќ да ни помогне да се справиме со инфекциите и бактериите, додека пак куркумата е чувар на нашиот имунитет. Комбинацијата од овие 2 состојки има антивоспалителни, антисептични, антибактериски и антиоксидантски својства.

Тие помагаат за надминување на настинките, астмата, хипертензијата, високиот крвен притисок, артритисот, дијабетесот, срцевите заболувања, па дури и депресија и анксиозност. Исто така, оваа комбинација помага за справување со многу инфекции и бактерии во нашето тело.

Тие исто така ја подобруваат и еластичноста и хидратацијата на кожата и придонесуваат за посјајна кожа.

air max 90 essential sale