Повторно напад од куче.

Педесет и две годишниот Д.Т. вчера во полициската станица во Карпош пријавил дека околу 16:20 неговата малолетна ќерка и нивното куче, кое девојчето го шетало, биле нападнати од поголемо куче, најверојатно од расата пит бул.

Од повредите кучето умрело, а при обидот да го спаси и отргне, девојчето се здобила со рани од каснување на двете раце.