Ако еден ден, можеби по 10 години, помислиш дека не те сакам повеќе, сети се на сите тие мали работи поради кои се заљубив во тебе.

Тие малечки работи никогаш не се променија, напротив, тие се претворија во најголемите и најпрекрасните работи.

Навистина ја обожавам твојата индивидуалност и независност.

Го обожавам тоа како понекогаш си непослушно и си правиш што сакаш, без оглед на тоа што ќе кажам јас.

Обожавам како секогаш строго кажуваш НЕ и никогаш не се каеш за тоа.

Го обожавам тоа колку си интелигентно привлечна и како моите најдобри спомени се поврзани со оние удобни есенски ноќи, кога заедно читавме книги.

Ги почитувам твоите интереси за уметноста. Како може една личност која сака уметност да биде здодевна?

Малечка, ти си најдоброто нешто што ми се случило и дури и по 20 години, никогаш немој да сомневаш дека мојата љубов кон тебе се променила.

Ти не се менуваш, ти сѐ уште си таа прекрасна жена која ја сретнав пред многу години и толку сум горд што имам шанса да споделам еден цел прекрасен живот со толку силна, независна, супержена.