По селекцијата во Интернационалната компетиција на Филмскиот Фестивал во Санденс, кратометражниот игран филм “Види ја ти неа” во режија на Горан Столевски влезе и во официјалната програма на најпрестижниот фестивал на светско ниво посветен на краткиот филм кој веќе четириесет години се одржува во Клермон – Феран во Франција.

Тој е и единствениот од А-категорија, специјализиран за краток филм, според ФИАПФ – Интернационалната Федерација на Асоцијации на Филмски Продуценти овластена за категоризација на фестивалите.

Клермон – Феран е најголемиот и најважен специјализран фестивал за краток игран филм, во смисла на посетеност и присуство на професионалци од сите страни на светот, но пред се од аспект на квалитет и значајност. На овој фестивал се откриени многу талентирани режисерски имиња, кои подоцна изградиле успешна филмска кариера. Токму затоа ова е огромен успех за “Види ја ти неа”, кој се вброи меѓу 73-те наслови во интернационалната компетиција, селектирани од вкупно 8.696 пријавени кратки филмови.

“Види ја ти неа” ќе има осум проекции во рамките на 40. Клермон – Феран ИФКФ, кој ќе се одржи во периодот од 2 до 10 февруари 2018.