Македонскиот филм „Медена земја“ во официјална конкуренција на „Санденс 2019“

Македонскиот документарен филм „Медена земја“ влезе во официјална конкуренција на „Санденс 2019“ кој на крајот на јануари ќе се одржи во Јута, САД.

Филмот е во режија на Љубомир Стефанов и Тамара Котевска, продуцент на филмот е Атанас Георгиев, а негова е и монтажата.

„Санденс“ е еден од најпрестижните филмски фестивали во светот и е на рамниште на Берлински фестивал, „Кан“, „Бафта“, „Глобус“ и фестивалот во Венеција.

Филмот обработува тема за животот не една жена која живее сама со мајка и во централна Македонија, во сосема примитивни услови и произведува мед од диви пчели…Таа е последната жена одгледувач на диви пчели во Европа, која сака да ги спаси пчелите и природниот баланс на планетава.

cheap nike free run 5.0