Македонски Телеком соопшти дека вчера, доцна попладнето, бил отстранет техничкиот проблем од невремето и оттогаш сите услуги функционираат нормално.

Според компанијата, прекин на услугите имале корисниците во централното подрачје на град Скопје, како и дел од корисниците во останатите градови во Македонија.