„Мајстор“ за паркинг во Капиштец, целосно го блокирал тротоарот

Сообраќајната култура, или подобро кажано, недостигот од истата, е неисцрпа тема кога се говори за возачите во Скопје. Несовесните возачи кои неретко блокираат влезови, паркираат на зелени површини и не застануваат на пешачки премин се наше секојдневние.

Уште еден во низата вакви случаи ни доаѓа од нас. Капиштец, каде возач со својот очаен паркинг го блокирал комплетно целиот тротоар, а со задниот дел на возилото останал и малку на улица... 

(Фото - ФБ)